Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Χαιρετισμός Φοιτητών Διαφόρων Σχολών του Α.Π.Θ. στην Ουράνια Ημερίδα για την Προσφορά των Συγχρόνων Αγίων Γερόντων στην Ορθοδοξία και την Νεολαία ΣήμεραΣεβασμιώτατε,
Άγιε Καθηγούμενε της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου Αγ. Όρους Γέροντα Χριστόδουλε,
Σεβάσμιοι Πατέρες,
Ελλογιμώτατοι κ. Καθηγητές,
Αγαπημένοι μας Νέοι και Νέες,
Άγιο Ποίμνιο του Χριστού.
Χριστός Ανέστη!
         
          Αρχικά ως φοιτητές διαφόρων Σχολών του Α.Π.Θ., οφείλουμε να εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας, προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, προς την Μάνα μας την Παναγία και προς όλους τους σύγχρονους Αγίους Γέροντες και Γερόντισσες, που μας αξιώνουν σήμερα να είμαστε όλοι μαζί εδώ, σε αυτήν την ουράνια Ημερίδα.
Κατά δεύτερον, θερμές ευχαριστίες αρμόζουν στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο, ο οποίος για άλλη μια φορά, αγκάλιασε την αγία μας πρωτοβουλία. Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας ο Χριστός μας, δια πρεσβειών όλων των Αγίων Γερόντων που θα αναφερθούν σήμερα, να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του και να τον στηρίζει. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στους καλούς μας Ιερείς του Αγίου Δημητρίου και ιδιαιτέρως στον Πατέρα Ιάκωβο, προϊστάμενο του Ναού, ο οποίος μας στήριξε και μας βοήθησε τα μέγιστα! Η Παναγία μας να τους ανταποδίδει το καλό που μας έκαναν.
Η σημερινή Ημερίδα θα είναι αναστάσιμη, αγιοπνευματική, χαριτωμένη και αυτό διότι όλοι οι σύγχρονοι Γέροντες που θα αναφερθούν σήμερα, θα είναι παρόντες, μαζί βεβαίως με τον Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο, αγκαλιάζοντας τα προβλήματα, τους πόνους και τις ανησυχίες όλων μας, οδηγώντας μας σε μετάνοια και φέρνοντάς μας πιο κοντά στην πηγή της ζωής, στον Πατέρα μας Ιησού Χριστό. Ακόμα η Ημερίδα αυτή θα είναι ξεχωριστή, για εμάς τους φοιτητές, διότι ταπεινώς και ευλαβώς, θέλουμε μέσω αυτής να εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας, για όλα αυτά που μας προσέφερε τόσα χρόνια, στον σεβαστό και κατά πάντα Άξιο Καθηγητή μας κ. Δημήτριο Τσελεγγίδη, του οποίου φέτος ήταν η τελευταία χρονιά ως καθηγητή, στην Θεολογική μας Σχολή! Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για ΟΛΑ κ. Καθηγητά. Να εύχεστε πάντοτε για εμάς, τα παιδιά σας!
Οι σύγχρονοι Άγιοι Γέροντες είχαν να μας διδάξουν πολλά, χρήσιμα και σπουδαία πράγματα. Μας αποδεικνύουν ότι ο Χριστός μας, μέσω των Αγίων Του, είναι παρών στην φρικτή και αλλοπρόσαλλη εποχή μας, μας ανέχεται, μας αγαπά και ειδικά τους πονεμένους νέους μας, τους οποίους καθημερινά καλεί κοντά του, δίπλα του, όχι για να τους κρίνει, όχι για να τους μαλώσει, αλλά για να τους αγκαλιάσει, να τους σκεπάσει και να τους απαλύνει τους πόνους και τα βάσανά τους. Αυτό λοιπόν είναι το μήνυμα των Αγίων Γερόντων: Ο Χριστός είναι χαρά, Ελάτε κοντά στον Χριστό, Πιστέψτε σε Εκείνον, Αγαπήστε τον! Αξίζει να το κάνετε!
Τέλος, η Ημερίδα αυτή έχει σκοπό να δυναμώσει το πανάγιο ποίμνιο του Χριστού, την ένδοξη και αθάνατη Ελλάδα και όλους τους Έλληνες! Είναι αλήθεια, ότι θα περάσουμε ακόμα πιο δύσκολα χρόνια, ακόμα πιο δύσκολες μέρες! Όμως, κοντά στον Χριστό, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα! Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Άγιος Παΐσιος, μετά την μπόρα την δαιμονική, θα έρθει η λιακάδα η θεϊκή! Και ακόμα ο Άγιος Πορφύριος τόνιζε, ότι η Πατρίδα μας θα ξαναδοξαστεί για άλλη μια φορά, εις τα πέρατα της οικουμένης, προσφέροντας το φως της Ορθοδοξίας, της μόνης αλήθειας! Εμείς λοιπόν, ένα μόνο πράγμα έχουμε να κάνουμε: Να μετανοούμε συνεχώς και να ελπίζουμε στον Χριστό μας! Ας το κάνουμε λοιπόν! Αμήν.
 Καλή και ευλογημένη Ημερίδα!
 Χριστός Ανέστη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...