Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η εκπομπή «Γιάφκα» του Σπύρου Χαριτάτου στη Στέγη Κατάκοιτων Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Αίσθηση προκάλεσε στους ακροατές του Alpha 98 9 καθώς και στους χρήστες των social media, η απευθείας μετάδοση της εκπομπής «ΓΙΑΦΚΑ» του Σπύρου Χαριτάτου, από τη Στέγη Κατάκοιτων Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Λόφο Σκουζέ.
Μέσα από τον αέρα του Alpha 98 9, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Ορφανουδάκης, διευθυντής στη Στέγη Κατάκοιτων Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μίλησε για το λειτούργημα, το οποίο επιτελεί η Στέγη αλλά και τη φροντίδα που προσφέρουν στους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα μπορεί να είμαστε εδώ αύριο μπορεί να είμαστε στη θέση αυτών των ανθρώπων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια αξίζουν στο προσωπικό αυτής της Στέγης». Επίσης, ο αρχιμανδρίτης αναφέρθηκε και στις ελλείψεις που έχουν: «Δεν ζητάμε χρήματα, ζητάμε από τους ανθρώπους να έρθουν να δουν… Δεν μένω στα οικονομικά καλό θα είναι όμως να λυθεί κι αυτό για να παραμείνει η Στέγη ανοιχτή».
Στο ίδιο κλίμα, η προϊσταμένη της Στέγης Κατάκοιτων Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Ελένη Καρακιολάκογλου, ξενάγησε τους ακροατές της ραδιοφωνικής «Γιάφκας» και τον Σπύρο Χαριτάτο εκεί που διαμένουν οι ηλικιωμένοι. Καταδεικνύοντας την αγάπη και τη φροντίδα που προσφέρουν απλόχερα στους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι όλοι κατάκοιτοι, εμείς τους πλένουμε, εμείς τους ταΐζουμε».
 Οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι φιλοξενούνται στη Στέγη Κατάκοιτων Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διατηρούν τη ζωντάνια και την όρεξη για ζωή χάρη στη βοήθεια του προσωπικού.

http://gr.omg.yahoo.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...