Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ο ιδιοκτήτης της Google θέλει να χρησιμοποιήσει μια χώρα για άναρχο πειραματισμό


google-io-larry-page

Ο Larry Page, CEO(Διευθύνων σύμβουλος και κατοχος μαζί με τον Sergey Brin του 16%  των μετοχών) της Google, στο φετινό I/O keynote έδωσε τη δυνατότητα στους θεατές να κάνουν ερωτήσεις, προσφέροντάς τους μερικές αρκετά “αφιλτράριστες” απαντήσεις.
Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τη μείωση της αρνητικότητας και την έμφαση στην αλλαγή του κόσμου, ο Page ανέφερε οτι ο “ρυθμός των αλλαγών έχει αυξηθεί” και οτι “δεν έχουμε -νομικά- συστήματα προσαρμοσμένα σε αυτό το ρυθμό”.  Υποστήριξε ακόμη οτι “δεν είναι όλες οι αλλαγές καλές” και οτι “χρειαζόμαστε ένα μηχανισμό που να επιτρέπει τον πειραματισμό”.
Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απάντησή του είναι το σχόλιο οτι “υπάρχουν πολλά συναρπαστικά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλά είναι παράνομα ή δεν επιτρέπονται από τους κανονισμούς”. Ο Page συμπλήρωσε “δεν θέλουμε να αλλάξουμε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ίσως -εμείς στη Google- θα μπορούσαμε να απομονώσουμε ένα μέρος του κόσμου όπου θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε διάφορα πράγματα, χωρίς να τα εφαρμόσουμε σε ολόκληρο τον πλανήτη”.
Η Google έχει ωραίες και πρωτοποριακές ιδέες, αλλά η ιδέα για μια χώρα beta-test είναι κάπως τρομακτική.

 http://techstories.gr/2013/05/15/larry-page-wants-a-country-for-experimentation/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...