Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός αυτήν την Κυριακή των Μυροφόρων στην Πάτρα

Ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός αυτήν την Κυριακή των Μυροφόρων στην Πάτρα Θα χοροστατήσει τόσο το Σάββατο 18/5 το απόγευμα όσο και την Κυριακή στις Θείες λειτουργίες στο ναό του Αγίου Νικοδήμου στο Ζαβλάνι

Ο ιερός ναός του Αγίου Νικοδήμου που βρίσκεται στο Ζαβλάνι και αποτελεί μετόχι της ιεράς μονής Μαρίτσης γιορτάζει αυτή την Κυριακή 19 Μαΐου (τη 2η μεταΠασχαλινή που λέγεται Κυριακή των Μυροφόρων) καθώς τιμάται η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου.
Στη θρησκευτική πανήγυρη αναμένεται να παραστεί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός ο οποίος έχει ξαναέρθει στην Πάτρα τόσο για να χοροστατήσει σε ιερές λειτουργίες όπως πέρυσι στο ναό του Αγ. Νικοδήμου στο Ζαβλάνι όσο και για ομιλίες.
Το Σάββατο 18 Μαίου στις 19.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός παρουσία του Μητροπολίτη Βελεστίνου και θα ακολουθήσει μικρά λιτάνευση της εικόνας ενώ ανήμερα την Κυριακή το πρωί στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο κ. Δαμασκηνός και θα κηρύξει το Θείο λόγο.
Ο ναός του Αγίου Νικοδήμου είχε χτιστεί το 1980 με δαπάνες της μονής Μαρίτσης ωστόσο στη συνέχεια γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε το 1997 με δαπάνες του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρού Νικοδήμου ο οποίος είχε τελέσει και τα εγκαίνια.
Ο 79χρονος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός είναι Βολιώτης και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του για πολλά χρόνια στην Εκκλησία.
Έχει διακονήσει στις Ιερές Μητροπόλεις Δημητριάδος και Ιεραπύτνης (Κρήτη), όπου υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος και Ιεροκήρυκας καθώς και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου το 2002 εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος, ύστερα από πρόταση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...