Σάββατο 18 Μαΐου 2013

700 οικογένειες ενισχύονται από τα κοινωνικά παντοπωλεία της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης

Πάνω από 700 οικογένειες ενισχύει με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, σε τακτική βάση, η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, μέσα από τα δύο Κοινωνικά Παντοπωλεία της, ενώ συγκινητική είναι και η συνεισφορά του απλού κόσμου, που παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και την κρίση ενισχύει με τρόφιμα το έργο και τη δράση τους, για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Τα παραπάνω, τόνισε, μεταξύ άλλων μιλώντας στους δημοσιογράφους ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με αφορμή την έλευση του Τιμίου Ξύλου στην Κοζάνη.
«Εύχομαι η χώρα μας πολύ σύντομα να βγει από τον κρίση. Και θα βγει, από την κρίση, όταν ο έλληνας (κάτι που ήδη έχει αρχίζει), όπως διαπιστώνουμε, σαν ποιμαίνουσα εκκλησία από τα έργα τους και τις προσφορές του, βγάλει από μέσα του την ευγένεια, τον πολιτισμό του, τη φιλανθρωπία, το φιλότιμο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ενώ μίλησε, επίσης, για τη στροφή του Έλληνα στην εκκλησία, λέγοντας πως: «Ο Έλληνας άρχισε να επιστρέφει στην ευγένεια, την καλοσύνη του, και στο Θεό». Αναφέρθηκε στην τεράστια παρουσία του κόσμου στην εκκλησία τη μεγάλη Εβδομάδα, τη Μεγάλη Παρασκευή στην περιφορά του Επιταφίου, αλλά και την Ανάσταση. «Τόσο κόσμο δεν έχω δει ποτέ, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Αυτό είναι παρήγορο, ο Έλληνας αρχίζει και πάλι να βρίσκει την ταυτότητά του. Οι έλληνας έχει μέσα στο DNA του θεό, ιδανικά και σεβασμό στο μυστήριο του γάμου.  Όπως είπε και ο Φιλόλογος ιστορικός Σαράντος Καργάκος: Επιστρέφοντας ο έλληνας στα ιδανικά θα απαλλαγεί από τα δανεικά.Παράλληλα, όπως ο ίδιος τόνισε, αυτό φαίνεται ακόμη και από τις προσφορές του κόσμου τόσο στα δύο Κοινωνικά Παντοπωλεία όσο και στο Γηροκομείο. Όπως μετέφερε ο Μητροπολίτης,  με βάση και τα στοιχεία του πατήρ Νικόλαου Βαξεβάνου, που είναι και υπεύθυνος για το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης, υπάρχει επάρκεια σε αγαθά, τα οποία προσφέρονται σε άπορους συμπολίτες, τόσο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοζάνης όσο και Σερβίων. Μάλιστα πάνω από 700 οικογένειες λαμβάνουν καθημερινά ενίσχυση σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τα κοινωνικά παντοπωλεία της μητρόπολης.
«Αυτό δείχνει ότι ο έλληνας άρχισε να βρίσκει την ταυτότητα και την ιδιοπροσωπία του. Εμείς από μόνοι μας θα σωθούμε αρκεί οι κυβερνώντες μας να κρατήσουν το λαό σε συνοχή. Και η τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς σαν εκκλησία αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Είναι λυπηρό να φτάνει στο σημείο ο έλληνας να έχει τόση ανάγκη, αλλά είναι μια πραγματικότητα», κατέληξε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...