Σάββατο 18 Μαΐου 2013

«ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ» και «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»



Εκθέσεις Εκαστικής Τέχνης και Εκκλησιαστικών ειδών 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέ τίτλο «ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ» πραγματοποιείται η ομαδική  εικαστική έκθεση Βυζαντινής Τέχνης απο την Κυριακή 26 έως την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 στην Θεσσαλόνικη, στον εκθεσιακό χώρου του Ο.Λ.Θ. (Κτίριο Γ).
Εικαστικοί  καλλιτέχνες απο τούς χώρους της Βυζαντινής Αγιογραφίας, Μικροτεχνίας, Χρυσοκεντητικής και Χαρακτικής παρουσιάζουν τίς  δημιουργίες τους με σκοπό την ανάδειξη και προβολή της Βυζαντινής 

Τέχνης και της Ορθόδοξης Πνευματικότητας:
Βεράνης Γιάννης, Γκίνης Αντώνης, Διακοβασίλη Νίνα, Καλομοίρης Αντώνης, Κρυστάλλη Ελένη, Σημιτζή Ντορέττα, Τσουκαλά Μαρία, Κλαούδια Ρεστέπο, Μεταξά Αναστασία, Σαντά Παναγιώτα, Σηφακάκη Αικατερίνη.

Συντονιστής της έκθεσης είναι ο Βυζαντινολόγος Καθηγητής κ.Θεοχάρης Προβατάκης, διευθυντής , συντονιστής ε.τ. του Υπουργείου Πολιτισμού. Η όλη διοργάνωση χορηγείται στά πλαίσια της 18ης Παρουσίασης Εκκλησιαστικών Ειδών « ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι επισκέπτες την Δευτέρα 27 Μαίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ 2013

11:30 Προβολή έγχρωμων διαφανιών: 117 Προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
απο τον
Βυζαντινολόγο Καθηγητή κ. Θεοχάρη Προβατάκη, διευθυντή, συντονιστή ε.τ. του Υπουργείου Πολιτισμού
12:30 Προβολή έγχρωμων διαφανιών: Καμπάνες και Μηνύματα στον Ορθόδοξο κόσμο
απο τον Βυζαντινολόγο Καθηγητή κ. Θεοχάρη Προβατάκη, διευθυντή, συντονιστή ε.τ. του Υπουργείου Πολιτισμού
17:00 Τα Εκκλησιαστικά Μουσικά όργανα διαχρονικά στην Ορθοδοξία
απο τον Βυζαντινολόγο Καθηγητή κ. Θεοχάρη Προβατάκη, διευθυντή, συντονιστή ε.τ. του Υπουργείου Πολιτισμού
18:00 Προβολή Ντοκυμαντέρ: Πως κτυπούν τις καμπάνες οι μοναχοί του Αγίου Όρους
Γαλλική παραγωγή σε συνεργασία με τον Βυζαντινολόγο Καθηγητή κ. Θεοχάρη Προβατάκη
19:00 Προβολή Ντοκυμαντέρ: Εκ των Αχράντων Παθών
«Εν Ιερουσαλήμ»
απο τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πατήρ Παύλο Ντούρο
Παραγωγής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος
Πνευματικό Κέντρο Αγιος Φώτιος



Γιά περισσότερες πληροφορίες: Γραμματεία διοργάνωσης 210 9576100
& στο
www.orthodoxia-expo.gr





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Από την Κυριακή 26 έως την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 πραγματοποιείται η 18η Παρουσίαση Εκκλησιαστικών Ειδών - Ιερών Αντικειμένων και Χειροποίητων κατασκευών «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».
Στην Θεσσαλόνικη, στον εκθεσιακό χώρου του Ο.Λ.Θ. (Κτίριο Γ, είσοδος απο ΠΥΛΗ 1), οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν μοναδικές δημιουργίες της βυζαντινής τέχνης και παράδοσης.
Επιλεγμένοι καλλιτέχνες - δημιουργοί θα παρουσιάσουν: ασημένιες και ασημόχρυσες εικόνες, αγιογραφίες, βυζαντινή ζωγραφική, ψηφιδωτά, ξυλόγλυπτα, εκκλησιαστικά είδη, μπρούτζινα, πολυελαίους, μανουάλια, συρματερά, ιερά σκεύη, ιερά άμφια, ιερατικά υφάσματα, χρυσοκεντήματα, εκδόσεις και άλλα απαραίτητα για την ευταξία και την λειτουργία των Ιερών Ναών και Μοναστηρίων.
Παράλληλα πραγματοποιείται η ομαδική εικαστική έκθεση βυζαντινής τέχνης με τίτλο
«ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ», όπου καλλιτέχνες απο τους χώρους της βυζαντινής αγιογραφίας, μικροτεχνίας, χρυσοκεντιτικής και χαρακτικής παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους.
Οι επισκέπτες την Δευτέρα 27 Μαίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, με ομιλίες για τα εκκλησιαστικά μουσικά όργανα, προβολές ντοκυμαντέρ για τα άχραντα πάθη του Κυρίου, για τα προσκυνήματα των Αγίων τόπων, για τον τρόπο που κτυπούν τις καμπάνες οι μοναχοί του Αγίου Όρους και παρουσίαση για τα μηνύματα της καμπάνας στον σύγχρονο Ορθόδοξο κόσμο κ.α.

Η «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»  τελεί υπο την ευλογία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και υπο την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και διατηρώντας τη μοναδικότητά της, αποτελεί το εκκλησιαστικό και πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς και σας προκαλεί να την επισκεφθείτε.


Γιά περισσότερες πληροφορίες και για το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, βρίσκεται στη διάθεση σας η γραμματεία διοργάνωσης στο 210 9576100
& το
www.orthodoxia-expo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...