Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ο Θεός και το κράτος θα με προστατεύσουν

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ο Θεός και το κράτος θα με προστατεύσουν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε ότι δεν ανησυχεί για τις πληροφορίες περί δολοφονίας του, γιατί όπως πιστεύει ο ίδιος, ο Θεός και το κράτος θα τον προστατεύσουν.
Ο Βαρθολομαίος σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς που πρόσφατα αποκαλύφθηκαν για συνωμοσία δολοφονίας του, είπε ότι δεν ανησυχεί.
Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην Άγκυρα ξεκίνησε έρευνα για τη φερόμενη συνωμοσία δολοφονίας τους Πατριάρχη Βαρθολομαίου με την 560η επέτειο της κατάληψης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Ο Βαρθολομαίος παρέστη στην τελετή έναρξης ενός πολιτιστικού κέντρου, που κάποτε ήτανε ορθόδοξος ναός σε πόλη της βορειοδυτικής επαρχίας της Αδριανούπολης το Σάββατο.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πρόσφατη δημοσιογραφία που σχετίζεται με τη δολοφονία του, είπε ότι δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο περιστατικό και πρόσθεσε ότι « Πιστεύω στο Θεό πρώτα απ' όλα, αλλά και στις δυνάμεις ασφαλείας του κράτους μας, οι οποίες μας προστατεύουν πολύ καλά. Ως εκ τούτου δεν με ανησυχεί όλη αυτή η πληροφόρηση και δεν έχω κανένα φόβο. Για αυτό βρίσκομαι εδώ τώρα , στην Αδριανούπολη, πηγαίνω όπου θέλω χωρίς φόβο. Χάρη στο Θεό δεν μπορεί να γίνει αλλαγή στο πρόγραμμά μου», είπε, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...