Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Kοζάνη: Άφιξη Τιμίου Ξύλου από τα Ιεροσόλυμα το Σάββατο 18/05

timioxilo Ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 θα αφιχθεί στην Κοζάνη τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, το οποίο είναι εγκιβωτισμένο στην ιερά Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και φυλάσσεται στο Σκευοφυλάκιο του Πανίερου Ναού της Αναστάστεως του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα.
Το μοναδικό αυτό κειμήλιο μεταφέρεται προς προσκύνηση, ευλογία και αγιασμό των κατοίκων της επαρχίας μας, κατόπιν αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παύλου προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και εγκρίσεως από την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ΄ και την περί Αυτόν Ιερά Σύνοδο.
Η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Ξύλου θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα παραμείνει ως την Πέμπτη 23 Μαΐου.
Το ιερό κειμήλιο θα μεταφερθεί εμβόλιμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης (20-21/5).
Με την ευκαιρία της άφιξης του Τιμίου Ξύλου ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος θα παραχωρήσει συνέντευξη προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Οίκο (Επισκοπείο).
Από την Ιερά Μητρόπολη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...