Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τον προσκυνηματικό τουρισμό

http://dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2075&catid=9


Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας Φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης
Ο προσκυνηματικός τουρισμός, ένα τεράστιο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σημερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με πολυμελή αντιπροσωπεία από τη Ρωσία υπο τον με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας κ. Evgeny Pisarevskiy.

Μας ενώνει η πίστη και η ιστορία, είπε στους Ρώσους ο Αρχιεπίσκοπος, υπενθυμίζοντας το πώς έφτασε στην Ρωσία ο Χριστιανισμός από το Βυζάντιο.

«Δεν θέλουμε τουρισμό, δυτικού τύπου, με τζατζίκι, θάλασσα και σουβλάκι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος σημειώνοντας πως θα υπάρχουν πολλά οφέλη και για τις δυο πλευρές από αυτήν τη συνεργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Pisarevskiy μίλησε επίσης για την ορθόδοξη πίστη που ενώνει Ελλάδα και Ρωσία λέγοντας με νόημα «εμείς κι εσείς είμαστε ένα σύμπαν».

Από πλευράς ελληνικής πολιτείας την αποστολή συνόδευε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αν. Λιάσκος, ο οποίος σημείωσε την μεγάλη σημασία που έχει η υλοποίηση αυτής της διακρατικής συνεργασίας ενώ από την Ιερά Σύνοδο, ο εκπρόσωπος του Συνοδικού Γραφείου της Ελλάδας Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε στους επισκέπτες του αναμνηστικά δώρα.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...