Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Δουβλίνο κατά της μερικής αποδοχής των αμβλώσεων


Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Δουβλίνου, το Σάββατο διαμαρτυρόμενοι κατά του κυβερνητικού σχεδίου να επιτραπεί η περιορισμένη πρόσβαση στην άμβλωση, στις περιπτώσεις όπου η ζωή μιας γυναίκας είναι σε κίνδυνο.
Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι πάνω από 40.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κυβερνητικό μέγαρο στο πλαίσιο της οργάνωσης της αποκαλούμενης «Εθνικής Αγρυπνίας για τη Ζωή». Η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη διαδήλωση κατά των αμβλώσεων στην ιστορία της Ιρλανδίας. «Η σημερινή προσέλευση δείχνει ότι η ιρλανδική κοινωνία ανησυχεί όλο και περισσότερο για τις νομοθετικές ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με την άμβλωση», ανέφερε η Καρολάιν Σίμονς μια από τις εκπροσώπους των συγκεντρωμένων.
Οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν συμφωνήσει σε ένα νομοσχέδιο που δίνει περιορισμένη πρόσβαση στην άμβλωση σε περιπτώσεις όπου η ζωή μιας γυναίκας βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά το σχέδιο νόμου έχει προκαλέσει ακόμη πολιτική διαίρεση στον κυβερνητικό συνασπισμό. Η κυβέρνηση ελπίζει να θέσει σε ισχύ τη νομοθεσία πριν από τον Ιούλιο, με τον πρωθυπουργό Έντα Κένι να δηλώνει ότι αναμένει να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσοι δεν υπερψηφίσουν θα διαγραφούν από το κόμμα του. Αν και η οποιαδήποτε πιθανή διαγραφή θα ήταν απίθανο να απειλήσει την κυβερνητική πλειοψηφία, εν τούτοις αυτό θα ήταν ένα πλήγμα για τον ιρλανδό πρωθυπουργό.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/06/2013_503447

1 σχόλιο:

  1. Εκεί διαμαρτυρία για «περιορισμένη πρόσβαση στην άμβλωση».
    Εδώ στην πατρίδα μας χιλιάδες οι αμβλώσεις και διαμαρτυρία πλέον καμιά. Οι γυναίκες με την συναίνεση των ανδρών προχωρούν χωρίς να νιώθουν έστω και λίγο ότι διαπράττουν μια δολοφονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...