Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Στα 106 εκατ. ευρώ ανήλθε το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας το 2012

Στις 15, 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2013 ορίσθηκε να συγκληθεί η ετήσια συνεδρίαση της Ιεραρχίας με θέμα «Ο ρόλος του θεσμού της οικογένειας στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία». Αυτό αποφασίσθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε, επίσης, το θέμα των δαπανών της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων της Εκκλησίας.

Όπως ανακοινώθηκε, το 2012 δαπανήθηκαν 106.073.854,17 ευρώ για τη συντήρηση και τη λειτουργία των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων και για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο, «Η Εκκλησία της Ελλάδος ασκεί τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο προς ανακούφιση των πασχόντων και αναξιοπαθούντων αδελφών μας, το οποίο επιτελείται με 700 περίπου Ιδρύματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις. Παράλληλα, με την μέριμνα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Μητροπόλεων, προσφέρονται με αγάπη και διάκριση, καθημερινά, περισσότερες από 50.000 μερίδες φαγητού, σε συνανθρώπους μας ημεδαπούς και αλλοδαπούς, που καταφεύγουν στα συσσίτια της Εκκλησίας» αναφέρει η Ιερά Σύνοδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...