Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Κοινωνία Ανοίγουν τα μοναστήρια για τους αστέγους



Ανοίγουν τα μοναστήρια για τους αστέγους
Μετά τους ναούς, τις μητροπόλεις και τα μοναστήρια προσφέρουν καταφύγιο σε ανθρώπους που δεν έχουν ένα κρεβάτι να κοιμηθούν και ένα πιάτο φαγητό να φάνε.

Από τις μεγάλες πόλεις μέχρι και τα πιο μικρά χωριά, εκατοντάδες άνθρωποι ζητούν καθημερινά βοήθεια σε μοναστήρια. Η κατάσταση είναι δραματική με ανέργους, αστέγους και συνταξιούχους να παρακαλούν για ένα πιάτο φαγητό.

Όπως δηλώνουν μοναχοί στον «Τύπο της Κυριακής», οι μοναστικές κοινότητες κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν, αν και τα οικονομικά τους είναι σε πολλές περιπτώσεις περιορισμένα.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις μονών όπως του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς Λάρισας, της Μονής Παναγίας Κάτω Ξενίας στη Μαγνησία και του Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη στην Κρήτη. Σε αυτά τα μοναστήρια, οι μοναχοί και μοναχές λένε ότι ανέκαθεν υπήρχαν άνθρωποι που κατέφευγαν για βοήθεια, αλλά είχαν πολλά χρόνια να δουν τέτοια κατάσταση. Στην Κρήτη, το ίδιο το μοναστήρι έχει πέσει θύμα της κρίσης, καθώς πριν από λίγο καιρό, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα!
Zougla.gr (31-3-2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...