Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Στο Άγιον Όρος ο Πατριάρχης Μόσχας

Στο Άγιον Όρος βρίσκεται από το μεσημέρι ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη τριήμερη επίσκεψη στη μοναστική πολιτεία του Άθωνα.
Ο πατριάρχης Ρωσίας, Κύριλλος Ο πατριάρχης Ρωσίας, Κύριλλος Τον Ρώσο Πατριάρχη και τη συνοδεία του υποδέχτηκε στο λιμανάκι της Δάφνης, κατά την άφιξή του στη μία το μεσημέρι, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, μοναχοί και προσκυνητές και τον συνόδευσαν οδικώς στις Καρυές.
Ο κ. Κύριλλος έγινε δεκτός με τιμές στις Καρυές από τον πρωτεπιστάτη Μάξιμο, τα μέλη της ιεράς επιστασίας και τους αντιπροσώπους των είκοσι μονών του Αγίου Όρους και ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.
Ο Ρώσος πατριάρχης μετά τη δοξολογία θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο, για να συνομιλήσει για λίγο με τους αγιορείτες πατέρες και μετά το γεύμα θα αναχωρήσει από τις Καρυές για τη μονή του Αγίου Παντελεήμονα.
Ο Πατριάρχης Μόσχας θα διανυκτερεύσει σε όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Άγιον Όρος, στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονα, όπου αύριο το πρωί θα τελέσει τη λειτουργία και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις μονές Μ. Λαύρας και Ιβήρων. Την Πέμπτη θα επισκεφθεί τις μονές Βατοπεδίου, Χιλανδαρίου και Παντοκράτορος.
Πηγή:ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...