Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ταύτιση Ιεράς Συνόδου, Τραπεζών και ιδιωτών με τις θέσεις της Μονής Βατοπαιδίου

Φωτογραφία για Ταύτιση Ιεράς Συνόδου, Τραπεζών και ιδιωτών με τις θέσεις της Μονής Βατοπαιδίου
του Αιμίλιου Πολυγένη

Εντύπωση και πολλα ερωτηματικά προκαλεί σε δικαστικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους η παραπληροφόρηση σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου για τις ανταλλαγές.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Εκκλησία της Ελλάδος, οι Τράπεζες και οι ιδιώτες ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις της Μονής Βατοπαιδίου και προκαλεί αλγεινή εντύπωση η κυκλοφορία της περί του αντιθέτου είδησης από το ΑΠΕ, κάτι που αναπαράχθηκε από διάφορα ΜΜΕ. 



Συγκεκριμένα, από κύκλους των Πρωτοδικείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε μετά από δημοσιογραφική έρευνα η Romfea.gr για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης των ανταλλαγών.

Από την έρευνα προκύπτει ότι συζητήθηκαν στις 7.6.2013 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αγωγές του Δημοσίου κατά της Μονής Βατοπαιδίου, των Τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς και Eurobank και πολλών ιδιωτών και εταιρειών, για το ζήτημα των ανταλλαγών. 



Ίδιες αγωγές συζητούνται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σε μεταγενέστερες δικασίμους. 

Σε όλες τις δικασίμους παρέμβαση υπέρ της Μονής και των λοιπών εναγομένων άσκησε στα μέσα Μαϊου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Λόγω μη επαρκούς χρόνου για την επίδοση της παρέμβασης στο Δημόσιο (2 μήνες) η παρέμβαση μόνο για τη δικάσιμο της 7.6.2013 στη Θεσσαλονίκη δεν συζητήθηκε. Τράπεζες και ιδιώτες υποστηρίζουν όσα και η Μονή Βατοπαιδίου και η Ιερά Σύνοδος για τη νομιμότητα των ανταλλαγών. 



Ήδη, με δύο αποφάσεις του το Πρωτοδικείο Αθηνών (3744/2012 και 4711/2012), έχει κρίνει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του Δημοσίου για παράνομες ανταλλαγές, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να παραιτηθεί από 25 και πλέον αγωγές του κατά της Μονής!

Τα Πρωτοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης έκριναν τις αρχικές παραιτήσεις του Δημοσίου παράνομες, γιατί δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, και επιδίκασαν δικαστική δαπάνη στη Μονή Βατοπαιδίου. 



Τέλος να σημειωθεί ότι η απόφαση της Θεσσαλονίκης αναμένεται το φθινόπωρο.
Romfea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...