Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Eμπορικός πόλεμος Ευρώπης Κίνας έχει ξεσπάσει, με αφορμή τα ηλιακά πάνελ.


Έρευνα αντιντάμπινγκ για το κρασί που εξάγει η Ευρώπη ξεκινά η Κίνα σε απάντηση στους δασμούς που αποφάσισε να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εισαγωγές κινέζικων φωτοβολταϊκών πάνελ, με την ένταση μεταξύ των δύο εμπορικών εταίρων να κλιμακώνεται.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει δασμούς στα κινεζικά ηλιακά πάνελ που θα αυξάνονται σταδιακά, ανέφερε η Κομισιόν την Τρίτη, δίνοντας στις Βρυξέλλες και στο Πεκίνο διορία δύο μηνών να βρουν κάποια λύση μέχρι την πλήρη εφαρμογή του μέτρου.
To κινεζικό υπουργείο Εμπορίου είπε ότι οι δασμοί επιβλήθηκαν παρόλο που η Κίνα έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και έχει επιδείξει μεγάλη ειλικρίνεια για την επίλυση του ζητήματος μέσω διαλόγου.
"Η ευρωπαϊκή πλευρά εξακολουθεί να επιβάλλει πεισματικά άδικους δασμούς στις εισαγωγές ηλιακών πάνελ από την Κίνα", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του.
Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε τη διεξαγωγή έρευνας αντιντάμπινγκ για το κρασί που εξάγει η Ευρώπη κατόπιν αιτήματος των κινεζικών εταιριών παραγωγής κρασιού.
"Έχουμε παρατηρήσει την απότομη άνοδο των εισαγωγών κρασιού από την ΕΕ τα τελευταία χρόνια και θα χειριστούμε την έρευνα σύμφωνα με τον νόμο", ανέφερε το υπουργείο.
Η Κίνα εισήγαγε 430 εκατ. λίτρα κρασιού πέρυσι εκ των οποίων τουλάχιστον τα δύο τρίτα προέρχονταν από την ΕΕ.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...