Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Αγγλία: Αθεοι καταφεύγουν στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ότι πιστοί απολαμβάνουν δωρεάν πάρκινγκ

Αγγλία: Αθεοι καταφεύγουν στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ότι πιστοί απολαμβάνουν δωρεάν πάρκινγκ
 
Πολλές εκκλησίες μοιράζουν θεία κοινωνία στους πιστούς. Στην πόλη Γούκινγκ, στην Αγγλία, τα οφέλη των πιστών είναι και υλικά: φτάνουν μέχρι τη δωρεάν στάθμευση για τα αυτοκίνητα του ποιμνίου. Αυτό το «σκανδαλώδες» πλεονέκτημα, ωστόσο, αμφισβητείται με τον πιο επίσημο τρόπο.

Η βρετανική οργάνωση αθέων και αγνωστικιστών «Εθνική Κοινότητα Οπαδών του Κοσμικού Κράτους» (National Secular Society ), πηγαίνει το δημοτικό συμβούλιο του Γούκινγκ στα δικαστήρια, καταγγέλλοντας διακρίσεις εις βάρος των μη πιστών οι οποίοι πρέπει να πληρώνουν για να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στα πάρκινγκ που βρίσκονται κοντά σε εκκλησίες της πόλης, ιδίως τα πρωινά της Κυριακής, σε αντίθεση με τους πιστούς.

Τρεις τοπικές εκκλησίες, μία αγγλικανική, μία ευαγγελική και μία εκκλησία μεθοδιστών, έχουν προμηθευτεί από τον δήμο ειδικά κουπόνια τα οποία μοιράζουν στους κληρικούς και τους πιστούς. Ετσι οι εκκλησιαζόμενοι μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν μεταξύ τις 9:30 π.μ. και τις 1 μ.μ. τις Κυριακές.

Το ζήτημα γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκο, καθώς οι εκκλησίες διεκδικούν για τα μέλη τους δωρεάν στάθμευση και κατά τους εσπερινούς και κατά τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές. Αρχικά οι πιστοί πλήρωναν σε δημοτικά πάρκινγκ αλλά μετά από σχετικό αίτημα των εκκλησιών οι Αρχές δέχτηκαν να τους επιτρέψουν να παρκάρουν δωρεάν.

Το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου ο Κιθ Γουντ, επικεφαλής της οργάνωσης των Βρετανών οπαδών του κοσμικού κράτους, βρέθηκε στην περιοχή και αναγκάστηκε να πληρώσει 3 λίρες για να σταθμεύσει σε πάρκινγκ στο κέντρο του Γούκινγκ. «Δεν του επετράπη να παρκάρει το αυτοκίνητο του χωρίς χρέωση. Υποχρεώθηκε να πληρώσει γιατί δεν έχει θρησκευτικές πεποιθήσεις» καταγγέλλεται στην σχετική αγωγή που κατέθεσε η οργάνωση.

«Ως πολίτης που δεν πηγαίνει στην εκκλησία, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζομαι λιγότερο ευνοϊκά συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλο που παρκάρει το αυτοκίνητο του στο κέντρο του Γουόκινγκ την Κυριακή το πρωί. Ως φορολογούμενος, ανησυχώ επίσης για την έλλειψη των εσόδων στο ταμείο του δήμου που είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής» δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής, ο 'Αινταν Γκρίφιν.

Οι άθεοι και οι αγνωστικιστές απαιτούν είτε να καταργηθεί η προνομιακή μεταχείριση, είτε το μέτρο του δωρεάν πάρκινγκ το πρωί της Κυριακής να ισχύει για όλους. 
 
 http://www.tovima.gr/world/article/?aid=516150

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...