Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

«Αποστολή» ζεστασιάς στη Βόρεια Ελλάδα«Αποστολή» ζεστασιάς στη Βόρεια Ελλάδα

26.2.2015
«Αποστολή» ζεστασιάς στη Βόρεια Ελλάδα

26.2.2015


79.000 λίτρα πετρελαίου σε 33 Ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας που φροντίζουν γέροντες, παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες σε 15 νομούς της Μακεδονίας της Ηπείρου και της Θράκης προσέφερε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» με σκοπό να παράσχει στήριξη σε απομακρυσμένες περιοχές που πλήττονται από την οικονομική κρίση και να βοηθήσει ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με τη μεγαλύτερη βαρυχειμωνιά.

Ο πρώτος κύκλος διανομών ολοκληρώνεται στα τέλη της εβδομάδας ενώ ακόμη 73 τόνοι πετρελαίου θα διατεθούν στο δεύτερο κύκλο διανομών τον Οκτώβριο 2015. Οι ωφελούμενοι από τις διανομές πετρελαίου στα ιδρύματα ξεπερνούν τα 2.200 άτομα.

Η δωρεάν διανομή πετρελαίου γίνεται με χρηματοδότηση του International Orthodox Christian Charities-IOCC και όλης της Ελληνικής Κοινότητας Αμερικής. Στο πλαίσιο του προγράμματος GIVE FOR GREECE II, η «Αποστολή» πραγματοποιεί δράσεις ανακούφισης απόρων, ενίσχυσης ιδρυμάτων και νοσοκομείων και υποστήριξης παραγωγικών δραστηριοτήτων αγροτικών ενώσεων στην Ελλάδα.
Στελέχη της «Αποστολής» και του IOCC τα τρία τελευταία χρόνια καταγράφουν συστηματικά τις ανάγκες σε κάθε Νομό και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές . Σήμερα κλιμάκια της «Αποστολής» διένειμαν πετρέλαιο στα Γιάννενα, την Κόνιτσα , την Έδεσσα, τη Νάουσα ενώ το οι διανομές ολοκληρώνονται το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, που παρακολούθησε την διανομή πετρελαίου στα ιδρύματα της Μητροπόλεως του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο ,στον IOCC και την «Αποστολή» γιατί , όπως είπε, « σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα έθεσαν υπό την προστασία τους και στηρίζουν τις ανάγκες Γερόντων, Παιδιών και Ατόμων με αναπηρίες».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο λέγοντας ότι μαζί με την οργάνωση IOCC δεν ξέχασαν την Ελλάδα. « Για τρίτη χρονιά, πρόσθεσε, ζεσταίνουμε τους συνανθρώπους μας και ζεσταίνονται και οι καρδιές μας. Αυτή είναι η αμοιβή μας, την οποία μοιραζόμαστε με τους ακούραστους συνοδοιπόρους και υποστηρικτές μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...