Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Κι όμως το Αγιο Ορος απέκτησε δικό του app: Γιορτές και νηστείες με ένα κλικ

ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ


Κι όμως το Αγιο Ορος απέκτησε δικό του app: Γιορτές και νηστείες με ένα κλικ

Ημερομηνίες εορτών, πληροφορίες για μοναστήρια, ακόμη κι  υπενθύμιση για τις νηστείες, παρέχονται δωρεάν σε μοναχούς και κοσμικούς επισκέπτες μέσω της εφαρμογής smartphone.
Τη δική του εφαρμογή για smartphone απέκτησε το ...Αγιο Oρος! O χρήστης μπορεί να «κατεβάσει» δωρεάν την εφαρμογή και να έχει στο κινητό του πληροφορίες για το παλαιό (που ισχύει στην Αθωνική Πολιτεία) και το νέο ημερολόγιο, με ταυτόχρονη παρουσίαση των εορτών τους, τις νηστείες που ισχύουν κάθε μέρα, τους βίους όλων των αγίων, τον λεπτομερή τηλεφωνικό κατάλογο επικοινωνίας με το Αγιο Ορος, τις αγιορείτικες πανηγύρεις όλων των ιερών σκηνωμάτων και τα ψυχωφελή γνωμικά από τη σοφία των Πατέρων.
Μάλιστα, αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να λαμβάνει καθημερινή ειδοποίηση στο κινητό του, την ώρα που θα ορίσει, για τη γιορτή και τη νηστεία της ημέρας.
Την εφαρμογή δημιούργησε η εταιρία ASTΑΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θέλοντας να διευκολύνει τους 300.000 επισκέπτες που δέχεται κάθε χρόνο το Αγιον Ορος, αλλά και ευρύτερα τους πιστούς. Τα στοιχεία παραχώρησαν ευγενικά οι πατέρες της Ιεράς Μονής Παντοκράτορα του Αγίου Ορους, υπό τον όρο να διατεθούν δωρεάν.
Ο διευθυντής της AST Γιάννης Θεοδωράκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ιδέα για την εφαρμογή προέκυψε όταν ο ίδιος και τα στελέχη της εταιρίας, οι οποίοι επισκέπτονται συχνά την Αθωνική Πολιτεία, διαπίστωσαν ότι το μέρος στερείται πληροφορίας για τον επισκέπτη, για παράδειγμα δεν ξέρει πού να απευθυνθεί για να νοικιάσει αυτοκίνητο, ή το τηλέφωνο της Μονής που θέλει να επισκεφθεί.
Σκέψη της εταιρίας είναι να παρέχει τις πληροφορίες της εφαρμογής και στις σλαβικές γλώσσες για τους αλλοδαπούς επισκέπτες του Αγίου Όρους.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο App Store για iPhone και στο Google Play για συσκευή Android.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Κι όμως το Αγιο Ορος απέκτησε δικό του app: Γιορτές και νηστείες με ένα κλικ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/191537/ki-omos-agio-oros-apektise-diko-toy-app-giortes-kai-nisteies-me-ena-klik#ixzz3RjVYzPMj

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...