Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Mητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: Θα καλέσει επιστήμονες από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισκεφθούν το χωριό και να εξετάσουν αυτό που συμβαίνει στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας. (video)


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος επισκέφθηκε εχθές την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας, για να δει από κοντά την εικόνα του Εσταυρωμένου που "δακρύζει" στο ιερό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.
Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος μιλώντας σήμερα το απόγευμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ο εσταυρωμένος βγάζει αυτό το υγρό από την ημέρα των εκλογών και δεν μπορεί να προσδιορίσει τι ακριβώς είναι.
Επεσήμανε ότι ο εσταυρωμένος είναι έργο των αρχών του περασμένου αιώνα και αναφορικά με το υγρό που εκχέεται από το σώμα του Χριστού, είπε πως πρόκειται για ένα ελαιώδες και κολλώδες υγρό που δεν μυρίζει.
Ο μητροπολίτης Κορίνθου υπογράμμισε πως αποτελεί αντικείμενο έρευνας το γεγονός από ειδικούς επιστήμονες και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι του χωριού, τους οποίους επισκέφθηκε και συνομίλησε μαζί τους δεν του επιτρέπουν να πάρει τον εσταυρωμένο, ούτε επιτρέπουν σε κανένα να πάρει υγρό και να το αναλύσει στο χημείο. Μάλιστα μας ανέφερε, ότι οι κάτοικοι περιφρουρούν το ιερό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και δεν επιτρέπουν να περάσει κανείς και να πάρει τον εσταυρωμένο.
Ο κ. Διονύσιος τόνισε πως θα ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο ζητώντας να τον κατατοπίσουν σχετικά, ενώ παράλληλα αφού οι κάτοικοι του χωριού - παρά τις διαβεβαιώσεις που τους έδωσε - δεν του επιτρέπουν να πάρει τον εσταυρωμένο προκειμένου να ελεγχθεί, θα καλέσει επιστήμονες από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισκεφθούν το χωριό και να εξετάσουν αυτό που συμβαίνει.
Επιπλέον, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Διονύσιος κάλεσε σε προσευχή και δήλωσε πως δεν επιθυμεί να διαφημίζεται το γεγονός αν πρώτα δεν ερευνηθεί από ειδικούς, επισημαίνοντας ότι σε θέματα πίστεως πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...