Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Με την ευλογία του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων ξεκινά η Τεσσαρακοστή στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού, παρευρέθηκε εχθές και σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη υποδοχή των Ιερών Κειμηλίων από την Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και σήμερα Κυριακή της Τυρινής, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Σιδέρη, ιερείς της Μητροπόλεως και δυο ιερομονάχους της Ιεράς Μονής που προσκόμισαν τα Ιερά Κειμήλια. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιωτάτος αναφέρθηκε στην αρετή της μετανοίας όπου η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι δρόμος μετανοίας και αν τον ακολουθήσει κάποιος θα φτάσει προς την σωτηρία.
Η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής είχε την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθεί τα Ιερά Κειμήλια με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου. Συγκεκριμένα υποδέχθηκε εχθές Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και ιερά Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ο Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ. Η υποδοχή έγινε με επισημότητα στα προπύλαια του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού.
Άγρυπνος και ακούραστος φρουρός του ποιμνίου του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος για να ενισχύσει την πίστη, την δύναμη και τον αγώνα των πιστών για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο με την ευλογία του, να έλθουν τα Ιερά αυτά Κειμήλια από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος. Το θαυματουργό Τίμιο Ξύλο και τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα των αγίων και ιδιαιτέρως του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού, αυτές τις ημέρες θα βρίσκονται στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής μέχρι τις 4 Μαρτίου.













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...