Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ερέτρια: Μαθητές του Λυκείου ζήτησαν από τον μητροπολίτη να τελέσει θεία λειτουργία


Ερέτρια: Μαθητές του Λυκείου ζήτησαν από τον μητροπολίτη να τελέσει θεία λειτουργία
Σήμερα το πρωί, ημέρα μνήμης της αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ερετρίας, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία, κατόπιν αιτήματος του Λυκείου Ερετρίας και του θεολόγου του κ. Αντωνίου Χαϊδούτη, στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Μάλιστα, μετά την είσοδο των μαθητών στον Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος, ενδεδυμένος την αρχιερατική του στολή και πλαισιωμένος από τον εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Θεοφάνη Παπαγεωργίου και το Διάκονο Νεκτάριο Ευγενικό, τους καλωσόρισε μαζί με τους συνοδούς καθηγητές και προχώρησε σε εισαγωγικές επεξηγήσεις σχετικά με την ακολουθία της Προθέσεως και την Θεία Λειτουργία. Αμέσως μετά τέλεσε την ακολουθία της Προθέσεως κατ’ ενώπιον των μαθητών και εν συνεχεία τη Θεία Λειτουργία.
Μετά την ανάγνωση της διατεταγμένης Ευαγγελικής Περικοπής, ο Σεβασμιώτατος διευκρίνισε στους μαθητές τον διαχωρισμό μεταξύ λειτουργίας του λόγου και λειτουργίας – ιερουργίας του μυστηρίου της θείας ευχαριστίας και ανέλυσε το περιεχόμενο του Αποστολικού και Ευαγγελικού αναγνώσματος.
Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, κατόπιν κατάλληλης προετοιμασίας, μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων όλοι οι μαθητές και συμπαρέστησαν η Δήμαρχος Ερετρίας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ και ο Λιμενάρχης Ερετρίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την προσοχή και την τάξη όλους και βεβαίωσε πως είναι πρόθυμος να ανταποκριθεί σε κάθε παρόμοια πρόσκληση από κάθε Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Κατά τη διανομή του Αντιδώρου, εδόθησαν σε όλους εικόνες της Παναγίας και παρετέθη πρωινό γεύμα στο παρακείμενο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου ο καθηγητής κ. Χαϊδούτης ευχαρίστησε, εκ μέρους του Σχολείου, τον Σεβασμιώτατο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...