Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αγιασμός διαστημικού σκάφους




Καλή η τεχνολογία, αλλά μετά και από την ατυχία με το ρωσικό διαστημικό σκάφος Phobos-Grunt, που εκτοξεύτηκε την Τρίτη, αλλά δεν μπόρεσε να λάβει την τελική πορεία του προς τον Άρη και θεωρείται ως «χαμένο», οι επικεφαλής στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ είπαν να επιστρατεύσουν και άλλες δυνάμεις.

Για το λόγιο αυτό, το πρωί του Σαββάτου, ο πατέρας Sergiy ευλόγησε τον Σογιούζ και το προσωπικό του κοσμοδρομίου.




Το ευχέλαιο πραγματοποιήθηκε δυο μέρες πριν από την εκτόξευση του πυραύλου TMA-22, στις 14 Νοεμβρίου, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Στο πλήρωμα του Σογιούζ περιλαμβάνονται ο Daniel Burbank από τις ΗΠΑ και οι Ρώσοι κοσμοναύτες Anton Shkaplerov και Anatoly Ivanishin.




Ο Ρωσικός πύραυλος που μεταφέρει τους  τρεις αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εκτοξεύτηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο πλαίσιο σημαντικής αποστολής για τη διατήρηση της επάνδρωσης του σταθμού και για τη φήμη της χώρας ως διαστημική δύναμη. Ο πύραυλος Soyuz-FG, μεταφέροντας τον Αμερικανό Νταν Μπέρμπανκ και τους Ρώσους Αντον Σκαπλέροφ και Ανατόλι Ιβανίσιν, εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν και η εκτόξευσή του θεωρήθηκε επιτυχής. Οι τρεις αστροναύτες θα προστεθούν στο υπάρχον δυναμικό του ΔΔΣ, τον Αμερικανό Μάικ Φόσαμ, τον Ιάπωνα Σατόσι Φουρουκάουα και τον Ρώσο Σεργκέι Βολκόφ. Το διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας προσπαθεί να ανακάμψει από μια σειρά αποτυχιών, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής της περασμένης Τετάρτης στον Αρη, όπου και πάλι χρησιμοποιήθηκε πύραυλος Soyuz. Με την απόσυρση του αμερικανικού διαστημικού σκάφους τον Ιούλιο, οι ρωσικοί Soyuz είναι το μοναδικό μέσο μεταφοράς πληρώματος στον Σταθμό.

Πηγή : http://www.real.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...