Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Εναντίον της παρέλασης των ομοφυλόφιλων η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Σερβία η πρόθεση των ομοφυλόφιλων να παρελάσουν στο κέντρο του Βελιγραδίου. Η αποκαλούμενη "Pride parade 2013" έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο και, όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές, δεν τίθεται ζήτημα αναβολής εκτός κι εάν απαγορευτεί επίσημα από τις αρχές.
Ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ειρηναίος τάχθηκε κατά της πραγματοποίησης της παρέλασης των ομοφυλόφιλων, δηλώνοντας, σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό "NEDELJNIK" ότι "η Εκκλησία βλέπει το γεγονός με τα πιο μελανά χρώματα".
Ο Πατριάρχης των Σέρβων, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, καταδικάζει κάθε προσπάθεια των ομοφυλόφιλων να παρελάσουν. "Στην τραγική εποχή που ζούμε, τίποτα δεν είναι πιο ευάλωτο από τον γάμο και την οικογένεια, που συστηματικά και προσχεδιασμένα κατεδαφίζονται, ιδιαίτερα μ' αυτές τις παρελάσεις των ομοφυλόφιλων" τόνισε ο κ. Ειρηναίος.
Ζήτησε, παράλληλα, από την Πολιτεία "να ενισχύσει τη γεννητικότητα, την πνευματική και ηθική αναγέννηση του σερβικού έθνους". Η οικογένεια, ανέφερε, αποτελεί "το βασικό κύτταρο μιας κοινωνίας κι ενός έθνους. Υγιής οικογένεια είναι το κύριο συστατικό για να υπάρξει υγιής κοινωνία με υγιείς ανθρώπους, υγιή εκπαίδευση και υγιή πολιτισμό".
Κληθείς, δε, να απευθυνθεί σ' αυτούς που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων, αρκέστηκε να απαντήσει με τη λαϊκή ρήση: "Με ό,τι ντρέπεται ο λογικός, υπερηφανεύεται ο χαζός".
Οι αρχές δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, αν θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση της παρέλασης. Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάστιτς, που πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, δήλωσε ότι μέχρι αύριο θα εκτιμηθούν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών και θα αποφασιστεί αν θα επιτραπεί η πραγματοποίησή της.
Ο κ. Ντάστιτς ανέφερε, επίσης, ότι εάν τελικά πραγματοποιηθεί η παρέλαση, θα διακόψει την επίσκεψή του στην Ελλάδα και θα επιστρέψει στο Βελιγράδι, αφού δεν αποκλείεται να προκληθούν επεισόδια.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις ζητούν από τις αρχές να διασφαλίσουν την ομαλή πραγματοποίηση της παρέλασης των ομοφυλόφιλων. Από την άλλη πλευρά, ακροδεξιές, νεοναζιστικές και κληρο-φασιστικές οργανώσεις απειλούν ότι θα αποτρέψουν, με τη βία, κάθε προσπάθεια των ομοφυλόφιλων να παρελάσουν.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...